FSC-certificaat Aan de Stegge Twello

Duurzaam bouwen met FSC® en PEFC™

Aan de Stegge actief in duurzaam bouwen met FSC® en PEFC™

Eind 2012 heeft Aan de Stegge Twello een FSC® en PEFC™ certificering ontvangen. Hiermee laat Aan de Stegge zien dat duurzaam bouwen een vast onderdeel is van het dagelijkse werk als bouwer van bedrijfshuisvesting. De betreffende producten van Aan de Stegge voldoen van de inkoop tot en met de oplevering van een gebouw aan de eisen die FSC en PEFC hieraan stellen. Aan de certificering ging een inspectie vooraf.

Duurzaam bouwen met FSC

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd.

Bron: http://www.fsc.nl/over-fsc/fsc

PEFC en duurzaam bouwen

PEFC, Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, is een wereldwijd non-profit, onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Door middel van certificering van bosbeheer kunnen boseigenaren laten zien dat zij hun bos duurzaam beheren volgens de eisen van PEFC. Uit een gecertificeerd bos kan PEFC gecertificeerd hout worden geoogst. Chain of Custody gecertificeerde bedrijven verderop in de keten kunnen het hout (en papier) met het PEFC keurmerk verwerken in producten zoals tijdschriften, boeken, kopieerpapier, tuinhout, bouwhout, laminaatvloeren en tal van andere producten.

Bron: http://www.pefcnederland.nl/wat-is-pefc

Meer info over dit onderwerp