Anamet Europe te Amsterdam

Nieuwbouw productielocatie

Vraagstelling
Anamet Europe B.V. is specialist op het gebied van flexibele slangen voor zowel het transport van vloeistoffen en gassen als voor de bescherming van elektrische kabels. Al 65 jaar levert Anamet flexibele beschermslangen voor de staalindustrie, energiesector, machinebouw, auto-industrie, olie- en gassector, voedingsmiddelenindustrie en het leger.

Aan de Stegge Twello en architect Buro Duck wisten het PvE van Anamet op de juiste wijze te vertalen naar een doordacht en fraai ontwerp. Deze goede vertaalslag, de heldere en systematische aanpak, prijsstelling en vertrouwen hebben ertoe geleid dat Anamet ervoor koos haar nieuwe bedrijfspand door Aan de Stegge Twello te laten realiseren.

Huisvestingsoplossing
De nieuwbouw voor Anamet is gerealiseerd op bedrijventerrein Sloterdijk III te Amsterdam en bestaat uit 950 m2 kantoorruimte en 3.940 m2 productie- en magazijnruimte. De nieuwbouw is gerealiseerd in nauwe samenwerking met architectenbureau Buro Duck uit Deventer en de gemeente Amsterdam. Makelaarskantoor Spring Real Estate B.V. uit Amsterdam was namens Anamet betrokken bij contractvorming en locatiekeuze.

Het bedrijventerrein Sloterdijk III stelt specifieke duurzaamheidseisen. Het nieuwe bedrijfspand voor Anamet is met name op het gebied van de installaties duurzaam ingericht. Op basis van de eisen en een verdere verduurzamingsslag is het energieverbruik van Anamet ten opzichte van het huidige pand met circa 20% per vierkante meter gereduceerd.

Bekijk hier een Timelapse-video van de bouw:

Locatie
Galwin 5 te Amsterdam

Start bouw
September 2015

Oplevering
April 2016

Omschrijving

Nieuwbouw 950 m2 kantoorruimte en 3.940 m2 productie- en magazijnruimte

Opdrachtgever

Anamet Europe B.V. te Amsterdam

Architect

Buro Duck te Deventer

Constructeur

JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. te Deventer

Meer info over dit onderwerp