Delicia te Tilburg

Nieuwbouw food productie- en magazijnruimte

Vraagstelling
Delicia is één van de grootste producenten van chocolade broodbeleg (hagel, vlokken en pajetten), chocolade en kleurrijke versieringen en chocoladesnacks. Delicia groeit. Om mee te groeien met de vraag in de markt naar chocoladeproducten, had Delicia behoefte haar bedrijfsruimten uit te breiden. Het contract is tot stand gekomen in concurrentie met andere bouwbedrijven en in samenwerking met Bessels Architekten uit Twello. Vertrouwen, de uitgezette processtappen, de efficiënte benadering van het Programma van Eisen tot een ontwerp, de reële prijsstelling en de kennis en ervaring op het gebied van logistiek en bouwen in de voedingsmiddelensector waren doorslaggevend voor Delicia om te kiezen voor Aan de Stegge Twello.

Huisvestingsoplossing
Het project voor de uitbreiding van Delicia werd opgesplitst in twee fasen. Fase 1 bestond uit de uitbreiding van de huidige productieruimte middels een dakopbouw en is reeds in 2015 opgeleverd. Fase 2 betrof de nieuwbouw van in totaal 5.600 m² op de huidige locatie: 2.500 m² toekomstige food-productieruimte en 3.100 m² expeditie/magazijnruimte en ondersteunende afdelingen. Deze fase is in 2016 gerealiseerd.

Start bouw
april 2016

Oplevering
oktober 2016

Advies installaties
W-installaties                    I.B.H. te Heeze
E-installaties                     Markkant te Tilburg

Omschrijving

Nieuwbouw 2.500 m² food-productieruimte en 3.100 m² expeditie/magazijnruimte en ondersteunende afdelingen

Opdrachtgever

Delicia B.V. te Tilburg

Architect

Bessels Architekten & Ingenieurs te Twello

Constructeur

JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. te Deventer

Meer info over dit onderwerp