Het Vensterhuis te Zwolle

Vraagstelling
In de wijk Stadshagen in Zwolle wenste Jansen Vastgoed een appartementencomplex met 67 energieneutrale appartementen te ontwikkelen. Aan de Stegge Twello kreeg opdracht het complex genaamd “Het Vensterhuis” te realiseren. Het Vensterhuis is gelegen naast het winkelcentrum van Stadshagen, een aantrekkelijke groeiwijk in Zwolle. Het complex wordt in zijn geheel gehuurd door Omega Zorg.

Huisvestingsoplossing
Het Vensterhuis bestaat uit twee vleugels van 4 verdiepingen met appartementen waarin wonen en zorg gecombineerd worden. Verschillende vormen van zorg worden in het complex samengebracht. Tevens zijn appartementen voor de vrije verhuur gerealiseerd.

Naast de realisatie van het appartementencomplex is 25 jaar duurzame energie en 20 jaar onderhoud geleverd. Het Vensterhuis wordt middels aardwarmte verwarmd en gekoeld. Dit gebeurt middels een gesloten warmtesysteem waarvoor in totaal 15 bronnen van 150 meter diep geboord zijn. Het water komt met een constante temperatuur van 12-15 graden uit de grond waarna het door een warmtepomp opgehoogd wordt tot +/- 30 graden om vervolgens met vloerverwarming het gehele gebouw te verwarmen. De appartementen kunnen individueel verwarmd worden. In de zomer wordt hetzelfde systeem toegepast om het gebouw te koelen door het water direct vanuit de grond door de vloerverwarming heen te pompen. Het gehele complex is binnen 28 kalenderweken gerealiseerd en opgeleverd.

Locatie
Ossenweiderhof te Zwolle

Start bouw
15 september 2014

Oplevering
4 april 2015

Omschrijving

appartementencomplex met 67 energieneutrale appartementen

Opdrachtgever

Jansen Vastgoed B.V. te Zwolle

Architect

FAME Groep B.V. te Zwolle

Constructeur

JVZ Ingenieurs en Constructeurs B.V. te Deventer

Meer info over dit onderwerp