Hutten en Zonen te Heeten

Meest duurzame runderslachterij van Europa

Vraagstelling
Hutten en Zonen is gespecialiseerd in de slacht, verwerking en export van kwalitatief hoogwaardig rundvlees. De vleesverwerker was gevestigd middenin Nieuw-Heeten en had geen perspectief voor verdere uitbreiding. Daarom koos Hutten ervoor zich te gaan vestigen op bedrijventerrein De Telgen in Heeten. Aan de Stegge Twello kreeg opdracht van Hutten vanwege haar ruime ervaring met het ontwikkelen en realiseren van bedrijfsgebouwen in de voedingsindustrie. Daarnaast gaven een goede inbreng tijdens de ontwerpfase en de ervaring met en kennis van duurzaam bouwen de doorslag.

Huisvestingsoplossing
Aan de Stegge Twello realiseerde voor Hutten en Zonen in Heeten een efficiënte en hypermoderne productielocatie waarbij duurzaamheid en een BREEAM-excellent certificaat een belangrijke rol innamen. Diverse innovatieve en duurzame toepassingen maken Hutten de meest duurzame runderslachterij van Europa. Een overzicht van alle duurzame toepassingen is te vinden op de pagina Breeam nieuwbouw Hutten Heeten. De nieuwbouw bestaat uit ruim 4.000 mslachthuis onderverdeeld in een stal, washal, slachtlijn, krattenwas, koelcellen, verwerkingsruimten, kantoor- en kleedruimten.

De bouw van het bedrijfspand voor Hutten hieronder te bekijken.

Nieuwe locatie
IJzerweg 1 te Heeten

Start bouw
februari 2014

Oplevering
december 2014

Omschrijving

4.000 m2 slachthuis onderverdeeld in een stal, washal, slachtlijn, krattenwas, koelcellen, verwerkingsruimten, kantoor- en kleedruimten

Opdrachtgever

Hutten en Zonen te Heeten

Architect

Bessels Architekten & Ingenieurs B.V. te Twello

Constructeur

JVZ Raadgevend Ingenieurs te Deventer

Meer info over dit onderwerp