Koninklijke Auping te Deventer

Vraagstelling
Koninklijke Auping BV is de slaapspecialist van Nederland en marktleider op het gebied van bedden. Auping had de wens haar huidige productieactiviteiten die over meerdere locaties in Deventer waren verspreid onder één dak te brengen op haar locatie op bedrijventerrein De Weteringen. Daarnaast stelde de beddenfabrikant hoge duurzaamheidseisen aan zijn hernieuwde centrale locatie. De locatie moest na de verbouwing en de nieuwbouw een GPR-score behalen van minimaal 8,0. Middels het centraliseren van haar bedrijfsactiviteiten wilde Auping haar productieproces en innovatiekracht verder optimaliseren en flexibeler maken om duurzame groei van het bedrijf ook in de toekomst mogelijk te maken.

Huisvestingsoplossing
Vanwege de duurzaamheidsdoelstellingen was het hebben van ervaring met duurzaam bouwen een belangrijk selectiecriterium bij de keuze voor een bouwbedrijf. Aan de Stegge Twello werd gekozen om de bestaande 8.000 m² aan kantoor- en fabrieksruimte te renoveren en uit te breiden met nieuwbouw. De nieuwbouw beslaat 10.100 m² bestaande uit 7.850 m² begane grond vloeroppervlak en 2.250 m² nieuwe verdiepingsvloer. Door een goede samenwerking en coördinatie kon de fabriek tijdens de bouw in gebruik blijven.

Klik hier voor een overzicht van alle bij Auping gerealiseerde duurzame toepassingen.

Door de integrale aanpak bij Auping, waarbij gekeken is naar de TCO (total cost of ownership), heeft Auping een nieuw bedrijfsgebouw waarbij ten opzichte van de oude situatie:

  • minder onderhoudskosten zijn
  • minder energievraag is
  • meer efficiëntievoordeel wordt behaald

 

BFM Beheer, zusterbedrijf van Aan de Stegge Twello, is gedurende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het nieuwe bedrijfspand. Bekijk hieronder de bouw van het bedrijfspand voor Auping.

Start bouw
juni 2013

Oplevering
januari 2014

Nieuwe locatie
Maagdenburgstraat 11 te Deventer

Omschrijving

renovatie 8.000 m² kantoor- en fabrieksruimte, nieuwbouw 7.850 m² begane grond en 2.250 m² verdiepingsvloer

Opdrachtgever

Koninklijke Auping BV te Deventer

Architect

Jan Daggenvoorde BV te Schalkhaar

Constructeur

Bartels Ingenieursbureau te Apeldoorn

Meer info over dit onderwerp