Parkeergarage P+R Zutphen

Vraagstelling
In 2015 kregen Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello de Design and Build opdracht van NS voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe parkeergarage passend bij de omgeving van het centraal station in Zutphen. De parkeergarage is ontworpen in samenwerking met architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam. In slechts zes maanden tijd werd de parkeergarage gerealiseerd.

Parkeeroplossing
De eerste bovengrondse parkeergarage in Zutphen bestaat uit vier bouwlagen en biedt plek aan 375 auto’s en ruim 600 fietsen. De parkeergarage is voorzien van twee wokkelvormige hellingbanen die worden gebruikt als in- en uitrit. De nieuwe parkeergarage met houten ombouw heeft de vorm van een pakhuis en is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling. Uniek aan het ontwerp is de stadsplattegrond van Zutphen die is verwerkt in de gevel.

Gezien het gebruik van de parkeergarage in zowel de dag- als nachtsituatie is veel aandacht besteed aan het gevoel van een aangename en veilige omgeving. De gevel wordt continu verlicht met ledverlichting. Het interieur voldoet aan de hoogste eisen uit de ESPA (European Standard Parking Award). De parkeergarage is ontworpen met de mogelijkheid tot uitbreiding in toekomst. “Wij zijn buitengewoon trots op deze bijzondere opdracht en het ontwerp kan meedingen naar de hoogste architectuurprijs”, aldus Jeroen Drenth van Continental Car Parks.

Bouwjaar
2016

Omschrijving

Parkeergarage met 375 parkeerplaatsen en fietsenstalling voor ruim 600 fietsen

Opdrachtgever

NS Vastgoed B.V. te Utrecht

Architect

MoederscheimMoonen te Rotterdam

Constructeur

JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. te Deventer

Meer info over dit onderwerp