Aan de Stegge Twello bouwt sorteercentrum voor DHL Express in Zwolle - Aan de Stegge Twello

Aan de Stegge Twello bouwt sorteercentrum voor DHL Express in Zwolle

Op Bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle bouwen wij voor DHL Express een nieuwe vestiging voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen. Het bereiken van het hoogste punt is vandaag gevierd door de onthulling van een doek in de top van het gebouw door wethouder De Heer en Ronald Leunisse, managing director van DHL Express Nederland.

Investering van 11 miljoen euro

Het Service Center aan de Mindenstraat vergt een investering van 11 miljoen euro en wordt in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen. Het pand wordt gerealiseerd op een perceel van 14.027 m2 en zal 3.610 m2 beslaan. Met luchtverbindingen vanaf Schiphol staat het noorden van Nederland via dit Service Center in directe verbinding met de rest van de wereld. De groei in internationaal expresvervoer zet DHL ertoe aan de capaciteit uit te breiden en te innoveren in materieel, gebouwen en processen. Het gaat om het vijfde nieuwe Service Center in Nederland in amper drie jaar tijd.

Innovatief

Het Service Center bestaat uit een warehouse waarbinnen goederen worden gesorteerd middels een automatische sorteerinstallatie. Daaraan gekoppeld zit een zogenaamde Pick Up and Delivery Finger met 30 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s in combinatie met een City Hub voor het laden en lossen van fietskoeriervoertuigen.

Duurzaam

In lijn met zijn ambitieuze milieudoelstellingen om tegen 2050 emissievrij te zijn, kiest DHL ervoor om dit nieuwe Service Center te bouwen en te exploiteren volgens de hoogst geldende duurzaamheidseisen. Het gebouw zal voldoen aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt daartoe uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom.

Succesvolle samenwerking

Na de vestigingen in Utrecht, Breda, Rotterdam/Den Haag en Maastricht is dit het vijfde Service Center dat wij voor DHL Express realiseren. Continu blijven werken aan een kwalitatief goed gebouw dat als een maatpak is gegoten om het logistieke proces van DHL Express vormt de basis van deze succesvolle samenwerking.

De bouw van het sorteercentrum voor DHL Express in Zwolle is live te volgen via onze bouwwebcam.