Aan de Stegge Twello bouwt voor Ruitenberg Ingredients in Ruinerwold - Aan de Stegge Twello

Aan de Stegge Twello bouwt voor Ruitenberg Ingredients in Ruinerwold

Klaar voor de toekomst met uitbreiding productielocatie


Aan de Stegge Twello en Ruitenberg Ingredients hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van de uitbreiding van de productielocatie van Ruitenberg Ingredients in Ruinerwold.

Nieuwbouw en uitbreiding

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De productie vindt plaats op diverse productielocaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold. Wegens groei van de bedrijfsactiviteiten wordt achter de bestaande productielocatie in Ruinerwold een nieuwe productielocatie gerealiseerd. Hierdoor zal de totale productieoppervlakte op deze locatie worden verdubbeld. De uitbreiding bestaat uit 4.021 m2 begane grondvloer en 704 mverdiepingsvloer en bestaat voornamelijk uit bedrijfshal en 315 m2 kantoor.

BREEAM Outstanding

Het pand zal de kenmerkende Ruitenberg huisstijl meekrijgen en zal voldoen aan de huidige en de te verwachten eisen rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Zo zal het pand bijvoorbeeld de BREEAM Outstanding certificering krijgen. De productielocatie zal bestaan uit kantoor/R&D-ruimtes en nevenruimtes, productie- en testruimtes, logistieke ruimtes, geconditioneerde (zowel warm als koud) ruimtes en enkele casco ruimtes ten behoeve van uitbreiding in de toekomst. De bouw zal naar verwachting in september starten. De oplevering, inclusief de gefaseerde ingebruikname van de nieuwbouw, zal medio 2019 plaatsvinden.

Het ontwerp van het gebouw is van Bessels Architekten en Ingenieurs uit Twello.