Aan de Stegge Twello en Garbe realiseren nieuwbouw Flamco in Almere - Aan de Stegge Twello

Aan de Stegge Twello en Garbe realiseren nieuwbouw Flamco in Almere

33.788 m2 bedrijfsruimte


Medio februari hebben wij met Garbe Industrial Real Estate een aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van een nieuw hoofdkantoor met bedrijfsruimte voor Flamco B.V. op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere.

Investering

Het nieuwe bedrijfscomplex van 33.788 m2 omvat productieruimte, kantoorruimte over twee lagen en logistieke ruimte met laad- en loskuil. Voor Garbe Industrial Real Estate is dit een belangrijke investering in een logistiek bouwproject in Nederland. Garbe is met name bekend op de Duitse industriƫle en logistieke vastgoedmarkt. Het bedrijf heeft de doelstelling om in Nederland in de nabije periode ambitieus te groeien door het doen van investeringen en het ontwikkelen van vastgoed.

Selectieprocedure

Het bedrijfsgebouw wordt langjarig verhuurd aan Flamco B.V., onderdeel van Aalberts N.V. Na een uitvoerige en zorgvuldige selectieprocedure zijn wij geselecteerd als partner en deelnemer in het bouwteam. In samenwerking met overige partners hebben wij het technisch ontwerp in het najaar van 2019 verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het resultaat is een hoogwaardig en duurzaam nieuwbouwplan afgestemd op het bedrijfsproces van Flamco. Synquis is betrokken geweest bij de planontwikkeling en voert het bouwmanagement.

Strategische locatie

De nieuwbouw in Almere dient ter vervanging van de huidige locatie van Flamco in Bunschoten. De nieuwe vestigingsplaats op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere biedt voldoende ruimte aan productie-, logistieke en moderne bedrijven zoals Flamco. Bovendien maakt de centrale ligging direct aan de A27 het een goed bereikbare locatie.

In het zicht

Flamco is gespecialiseerd in technische producten en systemen op het gebied van verwarming, koeling en solarinstallaties. Alle techniek in de nieuwbouw, uiteraard producten van Flamco zelf, wordt daarom volop in het zicht geplaatst, zodat het bedrijf haar eigen producten en toepassingen goed kan presenteren in de nieuwe huisvesting. Van Dalen Installatietechniek is verantwoordelijk voor de E&W installatiewerkzaamheden.

Start bouw

Het grondwerk en bouwrijp maken van het terrein zijn bijna afgerond. Eind februari starten wij met de heiwerkzaamheden. Het bedrijfscomplex wordt uiterlijk 29 januari 2021 turnkey opgeleverd.