Aan de Stegge Twello en Hemmink Groep slaan eerste paal duurzame nieuwbouw Zwolle - Aan de Stegge Twello

Aan de Stegge Twello en Hemmink Groep slaan eerste paal duurzame nieuwbouw Zwolle

Op bedrijventerrein De Marslanden in Zwolle hebben we op 18 juni jl. met drie generaties van de Hemmink Groep de eerste paal van het nieuwe kantoor en logistieke centrum geslagen.

Op 18 juni bestond het Zwolse familiebedrijf exact 68 jaar. Na de openingsspeech van algemeen directeur Matthijs Breel werd er overgegaan tot de officiƫle handeling. De heer Hemmink senior, Martin Hemmink en Gijs Hemmink signeerden een logobordje en bevestigden dit aan de wapeningskorf van de boorpaal. Op deze manier legden de drie generaties de fundatie voor de volgende stap.

Maatpak

Vanwege groei ontstond er behoefte aan een nieuw bedrijfspand. Het pand aan de Popovstraat 1 is door ons en Jansen Vastgoed samen met Hemmink ontwikkeld. De logistieke processen van Hemmink waren uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwbouw. Daaromheen hebben we de meest duurzame en functionele bouwtechnische huisvestingsoplossing ontwikkeld.

Centraliseren

Hemmink kan de nieuwe logistieke bedrijfshal van circa 5.000 m2 eind 2019 betrekken. In deze hal centraliseert en moderniseert Hemmink het logistieke proces van alle bedrijven uit de Hemmink Groep. De kantoorruimte kan eind maart 2020 betrokken worden. In dit pand worden alle commerciƫle activiteiten van Hemmink in Zwolle en de shared services voor de gehele Hemmink Groep ondergebracht.

Duurzaam

Het nieuwe bedrijfspand is functioneel, modern, duurzaam en energiezuinig met een open uitstraling en een stimulerende werk- en leefomgeving. Het pand wordt gasloos gebouwd en krijgt na oplevering een BREEAM certificering. Een materialenpaspoort van Madaster zorgt ervoor dat het pand ook op de lange termijn optimaal circulair ingezet kan worden.

De realisatie van het nieuwe duurzame bedrijfspand van de Hemmink Groep is een samenwerking tussen investeerder Jansen Vastgoed, Aan de Stegge Twello, BDG architecten, Zwaag interieur en Replan Engineering.