Aan de Stegge Twello realiseert nieuwbouw Technische Unie Amsterdam - Aan de Stegge Twello

Aan de Stegge Twello realiseert nieuwbouw Technische Unie Amsterdam

In Amsterdam zijn we gestart met de bouw van een nieuwe vestiging voor Technische Unie. Na de vestiging die we op dit moment voor Technische Unie in Den Haag realiseren, kregen we ook opdracht voor een vestiging in Amsterdam.

Nieuw huisvestingsconcept

Aan de Basisweg, direct langs de Rijksweg A5, ligt het bouwkavel van 11.500 m2. Het nieuwe bedrijfspand beslaat 6.500 m2, onderverdeeld in 3.400 mlogistiek (op- en overslag, expeditie), 1.400 m2 winkel en showroom en 1.700 m² kantoor op de verdieping. Het plan is ontwikkeld volgens een nieuw huisvestingsconcept. In samenwerking met Buro Duck uit Deventer ontwikkelde Technische Unie dit nieuwe concept voor haar vestigingen. Winkel, uitgiftepunt, service en kantoorfaciliteiten worden daarin gecombineerd in één gebouw. Een buitenopstelling met installaties op het dak van het gebouw geeft het dak tevens een showroomfunctie. Ook parkeren wordt opgelost op het dak. Op deze manier wordt efficiënt gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte.

Duurzaam

De moderne nieuwbouw krijgt de nieuwste duurzame technieken en wordt gasloos gerealiseerd. Het pand wordt voorzien van een duurzame verwarmings- en koelingsinstallatie, ledverlichting en er komt een wadi voor de opslag en infiltratie van water op eigen terrein. De werkplekken zijn prettig met veel ventilatie en daglicht. Tevens wordt het gebouw geschikt voor toepassing van PV panelen. De verschillende duurzame toepassingen en bouwmethodes resulteren straks in een duurzaam en toekomstbestendig bedrijfsgebouw.

Meerwaarde

Tijdens het ontwikkel- en voortraject hebben wij onze toegevoegde waarde getoond door de nieuwbouw op een concurrerende wijze te engineeren en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van het ontwerp. De nieuwe locatie voor Technische Unie in Amsterdam wordt in het derde kwartaal opgeleverd.