Aan de Stegge Twello realiseert uitbreiding beurshal RAI Amsterdam - Aan de Stegge Twello

Aan de Stegge Twello realiseert uitbreiding beurshal RAI Amsterdam

4.000 m2 uitbreiding


Onlangs hebben we met RAI Amsterdam B.V. een Engineer & Build overeenkomst gesloten voor de uitbreiding en renovatie van beurshal 5 van de RAI. Het betreft een uitbreiding van 4.000 m2 op de huidige locatie van parkeerterrein P9 aan de Wielingenstraat in Amsterdam. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

Tweede samenwerking

De uitbreiding van de beurshal maakt deel uit van de uitwerking van de toekomstvisie van RAI Amsterdam. Met de uitbreiding van hal 5, grenzend aan de Europahal, krijgt het congrescentrum aan de zijde van de Wielingenstraat een compleet nieuw gezicht. In 2016 realiseerden wij het multifunctionele parkeergebouw bij RAI Amsterdam langs de A10 met de twee in het oog springende wokkelvormige hellingbanen. Net zoals bij het parkeergebouw is RAI Amsterdam ook in dit traject geadviseerd door Res & Smit uit Amsterdam. Zij begeleiden tevens de werkzaamheden rondom project- en contractmanagement tot en met de oplevering.

Ontwerp

Het ontwerp van de beurshal is gemaakt door Benthem Crouwel Architects. Zij ontwierpen ook het parkeergebouw, het Elicium en het Amtrium, moderne toevoegingen aan het complex die met respect voor het werk van RAI architect Alexander Bodon zijn ontworpen. Aan dit ensemble wordt nu de nieuwe hal 5 toegevoegd, een eigentijdse uitbreiding met de karakteristieken van Bodon’s werk: veel glas en ruimtelijkheid. De beurshal wordt gerealiseerd op het huidige parkeerterrein over een lengte van 135 meter en wordt 30 meter diep.

Vertrouwen

Onze commercieel projectleider Jeroen Drenth vertelt trots: “Na de succesvolle samenwerking bij de multifunctionele parkeergarage voor de RAI is dit echt de mooiste waardering voor ons bedrijf. Hieruit blijkt het vertrouwen dat de RAI en het bouwteam in ons hebben”.

In januari 2020 wordt de beurshal opgeleverd.