Aan de Stegge Twello sponsort schooljudo Gemeente Voorst - Aan de Stegge Twello

Aan de Stegge Twello sponsort schooljudo Gemeente Voorst

Sinds een aantal jaren verzorgt de gemeente Voorst ‘schooljudo’ aan basisscholen in de gemeente. Aan de Stegge Twello zorgt samen met de gemeente voor het grootste deel van de financiering, zodat scholen voor een kleine bijdrage kunnen deelnemen. Ter afsluiting van het programma van dit schooljaar vond afgelopen maandag voor de kinderen van de Daniël de Brouwerschool in Wilp een schooljudo clinic plaats door Expeditie Robinson winnaar Carlos Platier Luna.

Sponsoring nieuwe generatie bouwers

De clinic werd gegeven onder aanwezigheid van wethouder Harjo Pinkster en Marco van der Laan en Peter de Vries van Aan de Stegge Twello. Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel. Met echte judomatten zorgt schooljudo ervoor dat de gymzaal van de basisschool wordt omgetoverd tot een ware dojo. Entertrainer Carlos Platier Luna zorgt er tijdens de eindclinic voor dat kinderen in judopak met plezier werken aan de schooljudo waarden: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid en discipline. Dit zijn waarden die Aan de Stegge Twello aanspreken en graag wil meegeven aan de toekomstige generatie (mogelijke) bouwers.

Onderschrift foto: kinderen Daniël de Brouwerschool krijgen schooljudo clinic van Expeditie Robinson winnaar Carlos Platier Luna