Bouw parkeergarage Noord-Buitensingel Venlo binnenkort van start - Aan de Stegge Twello

Bouw parkeergarage Noord-Buitensingel Venlo binnenkort van start

Energiezuinige parkeergarage passend bij de cradle to cradle principes van Venlo


De omgevingsvergunning voor de realisatie van de parkeergarage aan de Noord-Buitensingel in Venlo is verleend. We zijn daarom volop bezig met de werkvoorbereiding om in januari te kunnen starten met de bouw. Gisteren is het bouwbord geplaatst.

Selectie

In een openbare aanbestedingsprocedure werden wij geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van de parkeergarage met 200 parkeerplaatsen. Het project is onderdeel van de herontwikkeling van Blok van Gendt welke samen met Holland Immo Group wordt ingevuld. De parkeergarage compenseert de parkeerplaatsen die vervallen door herinrichting van de Lage Loswal en de huidige parkeerplaats Blok van Gendt. Het perceel van de huidige parkeerplaats aan de Noord-Buitensingel werd in de aanbestedingsprocedure verkocht onder voorwaarde dat de inschrijver voor eigen rekening en risico de parkeergarage zou realiseren en exploiteren. Samen met Holland Immo Group presenteerden wij een plan waarbij de meeste opbrengst voor de locatie tot stand werd gebracht. Het plan is verder uitgewerkt met Kern Architecten (ontwerp) en Q-park (exploitatie).

Circulair

Venlo is één van de meest duurzame gemeenten van Nederland. Zo heeft de regio het hoogste aantal bedrijven met cradle to cradle gecertificeerde producten ter wereld, heeft het de grootste groene gevel van Europa en is het stadskantoor ontworpen en gebouwd volgens het cradle to cradle principe. Duurzaamheid was daarom een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van de parkeergarage. Er wordt bouwmateriaal toegepast dat grotendeels opnieuw te gebruiken is en de parkeergarage wordt energiezuinig gerealiseerd, passend bij de principes van de gemeente Venlo.

Bouwbord nieuwbouw parkeergarage Blok van Gendt Venlo