Bouw timmerfabriek Mekenkamp Raalte van start - Aan de Stegge Twello

Bouw timmerfabriek Mekenkamp Raalte van start

“Met nieuwbouw blijven onze totale lasten bijna gelijk en krijgen we een modern en duurzaam bedrijfsgebouw”


In Raalte zijn we deze week gestart met de bouw van de nieuwe timmerfabriek voor de firma Mekenkamp.

4000 m2 nieuwbouw

De timmerfabriek van circa 4.000 m2 wordt gerealiseerd vlakbij de nieuwbouw van Pan Oston, welke we onlangs hebben opgeleverd. De nieuwbouw zal bestaan uit ruim 1.300 m2 productieruimte, 1.450 m2 voormontageruimte, een spuiterij en assemblage, 800 m2 magazijn en 400 m2 kantoorruimte.

Efficiënt en duurzaam

Mekenkamp wenste nieuwbouw in eigendom te realiseren. Samen met Mekenkamp hebben we een optimale logistieke routing voor de nieuwbouw ontwikkeld en geïmplementeerd. De totale lasten blijven bijna gelijk, geheel passend in een duurzame omgeving en in een modern jasje. De lasten voor E en W worden efficiënter door het toepassen van nieuwe installaties en technieken, een pelletkachel voor het verwarmen van het gebouw en procesgebonden installaties. Onze open communicatie, transparante werkwijze en prijsonderbouwing per onderdeel waren voor Mekenkamp doorslaggevend om de samenwerking met ons te kiezen. Door onze turnkey werkwijze konden wij Mekenkamp vooraf duidelijkheid geven over het bouwplan, planning en budget.

Bouwteam

Het ontwerp van het gebouw is in samenwerking met JVZ Ingenieurs tot stand gekomen. De nieuwbouw wordt met een aantal door Mekenkamp gecontracteerde partijen voor E- & W-installatie gerealiseerd. Dat zijn Willemsen Installatie uit Heino en Teunis uit Rijssen voor de perslucht-, vernevelingsinstallatie en logapparatuur.

De oplevering staat gepland voor oktober.