Contract voor uitbreiding distributiecentrum GLS Netherlands in Wijchen - Aan de Stegge Twello

Contract voor uitbreiding distributiecentrum GLS Netherlands in Wijchen

Met General Logistics Systems Netherlands B.V. hebben wij overeenstemming bereikt voor de renovatie en uitbreiding van hun distributiecentrum in Wijchen. De transformatie zorgt ervoor dat het distributiecentrum één van de belangrijkste logistieke knooppunten voor GLS in Nederland wordt.

Revitalisatie en verduurzaming

Het bestaande bedrijfsgebouw wordt uitgebreid met twee distributiepoten van elk 1.580 m2 voor de distributie van pakketten. De logistiek dienstverlener maakt tevens een grote verduurzamingsslag met de renovatie en uitbreiding. Het distributiecentrum wordt voorzien van zonnepanelen, zal gasloos functioneren en wordt uitgerust met een nieuwe sorteermachine. Daarnaast wordt de kantoorruimte gerevitaliseerd, zo wordt met een nieuwe indeling de hoofdentree verplaatst voor een efficiëntere logistiek.

Bouwteam

Op basis van een selectieprocedure onder leiding van Cushman & Wakefield koos GLS ervoor het bouwproject samen met ons verder uit te werken. Het doordachte plan van aanpak, het betrokken projectteam, de bewezen performance en de bouwmanagementkosten waren volgens GLS doorslaggevend. Cushman & Wakefield is tevens de directievoerder tijdens het gehele bouwproces. Het ontwerp van de uitbreiding is gemaakt door Mies Architecten uit Ede. Begin 2020 starten we met de werkzaamheden. In verband met het hoogseizoen voor GLS zal de oplevering in delen plaatsvinden. Eén gedeelte wordt opgeleverd in oktober 2020, de eindoplevering vindt plaats in het vierde kwartaal van 2020.