Eerste paal bouw pakketten sorteercentrum PostNL Almere - Aan de Stegge Twello

Eerste paal bouw pakketten sorteercentrum PostNL Almere

In Almere hebben we met onze opdrachtgever PostNL en de gemeente de start bouw gevierd van een nieuw pakkettensorteercentrum. Middels het slaan van de eerste paal met een Oud-Hollandse heistelling werd de bouw van de nieuwe vestiging feestelijk ingeluid.

BREEAM

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een kavel van 21.950 m2 aan de Wittevrouwen op bedrijventerrein Stichtsekant en zal bestaan uit 6.158 m2 sorteer- en distributieruimte en 485 m2 kantoor. Duurzaamheid is belangrijk bij de realisatie van het sorteercentrum. Er wordt gestreefd naar een BREEAM Outstanding certificering, de hoogste certificering die BREEAM biedt. Middels duurzaam materiaalgebruik, gebruik van ledverlichting, zonnepanelen en gasloos bouwen zal een zo duurzaam mogelijk distributiecentrum worden neergezet. Het buitenterrein wordt daarnaast voorbereid voor elektrisch oplaadbare bussen.

400 banen

Het nieuwe sorteercentrum past goed in het netwerk van PostNL tussen de pakkettensorteercentra in Amsterdam, Zwolle en Apeldoorn en levert 400 banen op. Het sorteercentrum zal eind maart 2019 worden opgeleverd.

Bekijk de beelden van de start bouw van PostNL Almere in de uitzending van Omroep Flevoland.