Eerste paal geslagen nieuw distributiecentrum Schiphol Logistics Park - Aan de Stegge Twello

Eerste paal geslagen nieuw distributiecentrum Schiphol Logistics Park

Op Schiphol Logistics Park zijn we gestart met de bouw van een nieuw logistiek distributiecentrum genaamd Logistics Court Schiphol. Het distributiecentrum met negen zelfstandige bedrijfsunits en een parkeergarage wordt gerealiseerd in opdracht van Durfort Vastgoed B.V.

Samenwerking

De grondoverdracht vond in mei plaats door gebiedsonwikkelaar SADC aan Durfort Vastgoed. Vandaag hebben we de start van de bouw gevierd middels het slaan van een officiële paal onder aanwezigheid van alle betrokken partijen. Op het kavel van ruim 24.000 m2 verrijst het distributiecentrum dat zal bestaan uit ruim 13.000 m2 magazijn, 2.600 m2 kantoor, 1.800 m2 entresol en 105 parkeerplaatsen. Het centrum kan worden verdeeld in maximaal negen zelfstandige units variërend in grootte van 1.250 tot 2.500 m2. Elke unit heeft een eigen ingang en ten minste twee loading docks en een overheaddeur. Cushman & Wakefield treedt op als makelaar bij de verkoop en verhuur (voor nadere verhuur informatie bel 088-1998008). De parkeergarage op eigen terrein is ontwikkeld met ons dochterbedrijf Continental Car Parks, specialist in parkeeroplossingen. Het ontwerp van het distributiecentrum is tot stand gekomen met Architecten Lab, constructeur Lievense en Huls Adviseurs.

Cees Smit, directeur Durfort Vastgoed: “Ik ben ervan overtuigd dat wij met dit project een uniek vastgoedproduct in de markt zetten dat uitstekend inspeelt op de vraag naar kleinschalige flexibele logistieke bedrijfsunits in aanvulling op de grootschalige distributiecentra die in de Schipholregio worden aangeboden”.

Evert Veerman, commercieel projectmanager van Aan de Stegge Twello: “De creativiteit van de partners heeft ervoor gezorgd dat we een bedrijfscomplex realiseren dat perfect aansluit op de vraag in de markt. Daar zijn we trots op!”

Duurzaam

Het distributiecentrum is ontwikkeld met duurzame toepassingen en materiaal waarmee het aan een energielabel A++ zal voldoen. Het dak kan in de toekomst geheel worden voorzien van zonnepanelen. Op termijn kan het project daarmee in zijn eigen elektriciteitsbehoefte voorzien, mede door het gebruik van ledverlichting. Er zijn materialen met een hoge isolatiewaarde gebruikt en er wordt luchtdicht gebouwd. Door het realiseren van een parkeergarage wordt de grond efficiënt gebruikt.

Naast dit bouwproject op Schiphol Logistics Park ligt het distributiecentrum Schiphol Logistics Park I dat we in 2018 gezamenlijk met Durfort hebben gerealiseerd. De oplevering van Logistics Court Schiphol staat gepland voor begin 2020.