"Engineeren en bouwen moeten een feestje zijn" - Aan de Stegge Twello

“Engineeren en bouwen moeten een feestje zijn”

Interview met Vakblad Voedingsindustrie


Bij het ontwikkelen en realiseren van een gebouw voor een voedselverwerkend bedrijf komt nogal wat kijken, weet Bas te Riele, foodspecialist bij Aan de Stegge Twello. Hij weet als geen ander dat alles draait om hygiëne en voedselveiligheid.

Vakblad Voedingsindustrie publiceert vandaag een artikel over bouwen in de voedingsindustrie: Engineeren en bouwen moet een feestje zijn

“In Nederland moet elk foodbedrijf minimaal voldoen aan de HACCP-norm (Hazard Analysis and Critical Control Points), alleen bestaat er geen pragmatische doorvertaling naar bouwoplossingen aan de hand van die eisen,” vertelt Bas te Riele. “Wij hebben aan de hand van een zelf ontwikkelde tool, bedoeld voor de ondernemer die huisvestigingsplannen heeft, een programma van eisen (PvE) uitgewerkt. Bij de uitwerking van de plannen anticiperen we op de wettelijke eisen. Deze tool helpt onze (potentiële) klant bij het ‘afvinken’ van zijn criteria. Bijna altijd gelden er aanvullende eisen; eisen gesteld door de klanten van het food producerend bedrijf, zoals BRC en IFS. Om alle input vanuit het PvE helder op het netvlies te krijgen, is integrale samenwerking de nieuwe trend.”

Lees het volledige artikel via de link.

Bas te Riele, food specialist Aan de Stegge Twello