Nieuw bedrijfspand Postuma AGF IJsselmuiden opgeleverd - Aan de Stegge Twello

Nieuw bedrijfspand Postuma AGF IJsselmuiden opgeleverd

Groei aanleiding tot nieuwbouw


Op bedrijventerrein Spoorlanden in IJsselmuiden hebben wij een nieuw distributiecentrum opgeleverd aan onze opdrachtgever Postuma AGF. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen Postuma AGF, Aan de Stegge Twello, Bessels Architekten en de overige bouwpartners was het mogelijk de ontwikkeling en realisatie van de bedrijfsruimten en kantoren in minder dan een jaar af te ronden. Postuma gaf aan erg tevreden te zijn over het resultaat, de samenwerking tijdens de bouw en de behaalde opleverdatum.

Strategische ligging

Door groei van de bedrijfsactiviteiten en de ontwikkelingen in de markt ontstond bij Postuma AGF behoefte aan nieuwbouw. Een efficiƫnt logistiek proces stond centraal bij de ontwikkeling van de nieuwbouw, zodat Postuma de komende tijd vooruit kan. Postuma AGF koos voor de locatie in IJsselmuiden aangezien het nieuwe bedrijventerrein goed gelegen is voor personeel, toeleveranciers en vanwege haar agrarische en tuinbouw achterland. De verse producten van Postuma AGF worden vanuit het nieuwe energiezuinige distributiecentrum bezorgd in heel Nederland.

Groene huisvesting geeft Postuma voordeel

Bij het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand was duurzaamheid de leidraad. In het gebouw is een groot aantal duurzame installaties en materialen verwerkt en ook het buitenterrein is groen ingericht. Het gehele bouwproces was erop gericht de CO2-uitstoot tot een minimum te beperkten. Het duurzame bedrijfspand werkt in het voordeel van Postuma door het georganiseerd gebruikmaken van koel- en verwarmingsvermogen, goed afvalstoffenmanagement en slimme groene bedrijfsvoering. Bij de ontwikkeling van nieuwbouw kijken wij als bouwbedrijf daarom niet alleen naar de kosten van nieuwbouw, maar naar de alle kosten die gerelateerd zijn aan nieuwbouw inclusief rente, afschrijving, energie, beheer, onderhoud en bedrijfskosten (Total Cost of Ownership).

Uitbreidingsgeschikt

De nieuwbouw voor Postuma bestaat uit een gekoeld distributiecentrum inclusief hoofdkantoor met uitbreidingsmogelijkheden voor nog eens 5.000 m2. Het bedrijfsgebouw omvat een gekoeld warehouse, koel- en vriescellen, voorraadcellen, bananencellen en ruimte voor aardappelopslag. Postuma is momenteel bezig met de inrichting van het nieuwe bedrijfspand, waarin ze per 1 december hun intrek zullen nemen.

 

Hoofdfoto:
rechts Gerard Voorintholt, interne logistiek en kwaliteit Postuma AGF
links projectleider Paul Scholten, Aan de Stegge Twello