Nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam geopend - Aan de Stegge Twello

Nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam geopend

Het nieuwe sorteercentrum van DHL Parcel op het Atlaspark in Amsterdam Westpoort is geopend. Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige terminal op hetzelfde bedrijventerrein, waarmee de capaciteit is uitgebreid en de installaties zijn verbeterd.

Investeringen met het oog op groei

De investering wordt ingegeven door de enorme groei die DHL Parcel als de op een na grootste vervoerder in e-commerce doormaakt. De nieuwbouw in Amsterdam is onderdeel van een meerjarig, grootschalig investeringsplan. Dit jaar is er al voor 40 miljoen euro geïnvesteerd en de komende twee jaar zal dat bedrag de 150 miljoen overschrijden. Met WDP als eindbelegger hebben wij dit nieuwe sorteercentrum van 14.000 m2 samen met DHL Parcel in bouwteam gerealiseerd. Het gebouw is voorzien van een sorteerinstallatie van Vanderlande met een capaciteit van maar liefst 12.000 pakketten per uur.

BREEAM Excellent

Een dak vol zonnepanelen en andere duurzame toepassingen zorgen ervoor dat het gebouw voldoet aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen. De zonnepanelen zorgen voor 80% van de benodigde elektriciteit. Daarmee wordt onder meer de energiezuinige ledverlichting van stroom voorzien en worden de elektrische vracht- en bestelwagens opgeladen. De resterende elektriciteit die benodigd is, komt van grote windturbines die praktisch naast het gebouw staan. Zon en wind uit de omgeving dus.

Bekijk de video van DHL Parcel van de bouw van het sorteercentrum.

Meer nieuws – bouw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam

Mijlpaal in bouw nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam
Investering van 35 miljoen in nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam