Nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam opgeleverd - Aan de Stegge Twello

Nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam opgeleverd

Op het Atlaspark in Amsterdam hebben we het nieuwe sorteercentrum opgeleverd, naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever WDP en eindgebruiker DHL Parcel.

Atlaspark

Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Deze investering van DHL is de eerste in een reeks investeringen die DHL Parcel de komende jaren doet in nieuwe sorteercentra en de uitbreiding van haar dienstenpakket.

BREEAM Excellent

Duurzaamheid stond centraal bij de realisatie van het sorteercentrum, het pand moet gaan voldoen aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen. Er staan onder meer 3.800 zonnepanelen op het dak, die voor 80% van de benodigde elektriciteit gaan zorgen. Daarmee wordt onder meer de energiezuinige ledverlichting van stroom voorzien en worden de elektrische bestelwagens opgeladen, de zogenaamde DHL StreetScooters. De resterende elektriciteit die benodigd is, wordt betrokken van de grote windturbines die praktisch naast het pand staan. Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van zon en wind uit de omgeving.

Meer nieuws – nieuw sorteercentrum DHL Parcel

Mijlpaal in bouw nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam
Investering van 35 miljoen in nieuw sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam