Nieuwbouw timmerfabriek Mekenkamp Raalte bijna gereed - Aan de Stegge Twello

Nieuwbouw timmerfabriek Mekenkamp Raalte bijna gereed

De puntjes op de ‘i’


In Raalte leggen we de laatste hand aan de nieuwe timmerfabriek voor Mekenkamp, zodat we het pand volgende week kunnen opleveren. We zijn bezig met schilderwerk, tegelwerk en het afwerken van de hoofdtrap. De installateur is volop aan het werk en buiten wordt gewerkt aan de bestrating en het hekwerk.

Efficiënt en duurzaam

De nieuwe timmerfabriek beslaat 4.000 m2 opgedeeld in 1.300 m2 productieruimte, 1.450 m2 voormontageruimte, een spuiterij en assemblage, 800 m2 magazijn en 400 m2 kantoorruimte. Mekenkamp wenste nieuwbouw in eigendom te realiseren. Samen met Mekenkamp hebben we een optimale logistieke routing voor de nieuwbouw ontwikkeld en geïmplementeerd. De totale lasten blijven bijna gelijk, geheel passend in een duurzame omgeving en in een modern jasje. De lasten voor E en W worden efficiënter door het toepassen van nieuwe installaties en technieken, een pelletkachel voor het verwarmen van het gebouw en procesgebonden installaties.

Bouwen is assembleren

Onze open communicatie, transparante werkwijze en prijsonderbouwing per onderdeel waren voor Mekenkamp doorslaggevend om de samenwerking met ons te kiezen. Door onze turnkey werkwijze konden wij Mekenkamp vooraf duidelijkheid geven over het bouwplan, planning en budget. De basis is een grondige en precieze voorbereiding door alle disciplines. Hierdoor is de bouw eigenlijk alleen een bevestiging van hetgeen al in een eerder stadium is bekeken, kortom: bouwen is assembleren.

Bouwteam

Het ontwerp van het gebouw is in samenwerking met JVZ Ingenieurs tot stand gekomen. De nieuwbouw is met een aantal door Mekenkamp gecontracteerde partijen voor E- & W-installatie gerealiseerd. Dat zijn Willemsen Installatie uit Heino en Teunis uit Rijssen voor de perslucht-, vernevelingsinstallatie en logapparatuur.