Nieuwbouw Timmerfabriek Mekenkamp Raalte gereed - Aan de Stegge Twello

Nieuwbouw Timmerfabriek Mekenkamp Raalte gereed

 


De afgelopen maanden hebben we gebouwd aan een nieuwe timmerfabriek voor de firma Mekenkamp in Raalte. Inmiddels is de nieuwbouw gereed en is Mekenkamp gedeeltelijk in bedrijf op haar nieuwe locatie.

Maatpak

De nieuwe timmerfabriek van 4.000 m2 is opgedeeld in 1.300 m2 productieruimte, 1.450 m2 voormontageruimte, een spuiterij en assemblage, 800 mmagazijn en 400 m2 kantoorruimte. Mekenkamp wenste nieuwbouw in eigendom te realiseren en daarom hebben we samen met Mekenkamp een maatwerk bedrijfsgebouw ontwikkeld met een optimale logistieke routing. De totale lasten blijven bijna gelijk, passend in een duurzame omgeving en in een modern jasje. De lasten voor E en W zijn nu efficiënter door toepassing van nieuwe installaties en technieken, een pelletkachel voor het verwarmen van het gebouw en procesgebonden installaties.

Bouwen is assembleren

Onze open communicatie, transparante werkwijze en prijsonderbouwing per onderdeel waren voor Mekenkamp doorslaggevend om de samenwerking met ons te kiezen. Mekenkamp kreeg vooraf duidelijkheid over het volledige bouwplan, planning en budget door onze turnkey werkwijze. De basis hiervan is een grondige en precieze voorbereiding door alle disciplines. Daardoor wordt bouwen een kwestie van assembleren. De nieuwbouw voor Mekenkamp kwam tot stand in succesvolle samenwerking met JVZ Ingenieurs en een aantal door Mekenkamp gecontracteerde partijen: Willemsen Installatie uit Heino en Teunis uit Rijssen.