Nieuwe productielocatie Koninklijke Euroma opgeleverd - Aan de Stegge Twello

Nieuwe productielocatie Koninklijke Euroma opgeleverd

Na een intensieve periode van samenwerken en bouwen is de nieuwe productielocatie voor Koninklijke Euroma in Zwolle bouwkundig opgeleverd op vrijdag 26 april jl. Het hypermoderne bedrijfscomplex in wording staat op bedrijventerrein Hessenpoort. Euroma ontwikkelt smaak op basis van kruiden en specerijen als toonaangevend partner voor de internationale levensmiddelenbranche. Het bedrijf zal haar nieuwe locatie gefaseerd betrekken in 2019.

State-of-the-art locatie voor innovatieve smaakoplossingen

In 2018 nam Euroma branchegenoot Intertaste over waardoor Euroma haar bedrijfsomvang verdubbelde. Hiermee verstevigde het bedrijf haar vooraanstaande rol als smaakmaker binnen de Europese food sector met een top drie positie in haar branche. Euroma koos Zwolle als hoofdzetel om haar bedrijfsgroei en ambities te faciliteren.

In de state-of-the-art productielocatie wordt het gehele proces ingericht van het stoombehandelen, malen en mengen van kruiden en specerijen tot een breed portfolio aan smaakoplossingen. Het totale bedrijfspand beslaat meer dan 26.000 m2, met een hoogwaardig kantoor en innovatiecentrum voor de ontwikkeling van smaken en texturen. De geavanceerde fabriek is voorzien van de nieuwste productietechnologie, ultramoderne installaties en een volautomatisch magazijn van 29 meter hoog. Euroma’s nieuwe locatie is volledig uitgerust om optimale kwaliteit en voedselveiligheid te borgen voor haar klanten.

De locatie vlakbij de A28 maakt een efficiënte aan- en afvoer van producten mogelijk. Er wordt nu nog hard gewerkt aan het inrichten van de kantoren en het stapsgewijs opstarten van productielijnen. Deze worden zorgvuldig getest en in gebruik genomen in de loop van dit jaar.

BREEAM duurzaamheidsprestatie

We hebben het nieuwe pand van Euroma ontwikkeld en gebouwd volgens de BREEAM-methodiek. BREEAM meet en beoordeelt de duurzaamheid van gebouwen. Tijdens de bouw is rekening gehouden met het beperken, scheiden en recyclen van afval, gebruik van duurzame materialen en toepassen van duurzaam gecertificeerd hout. Het pand heeft hoge isolatiewaardes en is voorzien van zonnepanelen en een hoogwaardig installatiesysteem om het energieverbruik te beperken. Met het oog op blijvende groei in de toekomst is het voor Euroma ook mogelijk om op de nieuwe locatie duurzaam uitbreiding te realiseren.

Meer nieuws – nieuwbouw Koninklijke Euroma

Oplevering in zicht voor ‘spicy’ nieuwbouw Euroma Zwolle
Feestelijke paal geslagen nieuwbouw bedrijfspand Euroma Zwolle