Nieuwe productielocatie Ruitenberg Ruinerwold opgeleverd - Aan de Stegge Twello

Nieuwe productielocatie Ruitenberg Ruinerwold opgeleverd

Hoogwaardig en duurzaam


In Ruinerwold hebben we de nieuwe productielocatie voor Ruitenberg Ingredients opgeleverd.

Hoogwaardig

Ruitenberg ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Wegens groei van de bedrijfsactiviteiten wenste Ruitenberg achter de bestaande productielocatie in Ruinerwold een nieuwe productielocatie te realiseren. Het productieoppervlak van deze locatie is daardoor verdubbeld. De uitbreiding bestaat uit 4.021 m2 begane grondvloer en 704 m2 verdiepingsvloer, een laad- en loskuil met 3 docks en 315 m2 kantoor in twee lagen. Het pand is gerealiseerd in de kenmerkende Ruitenberg huisstijl met een hoog afwerkingsniveau.

Bouwteam

Samen met Bessels Architecten en Ingenieurs en JVZ ingenieurs is deze ultramoderne fabriek in bouwteam ontwikkeld en gerealiseerd. Het gebouw voldoet aan de laatste stand der techniek rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Dit betreft zowel het productieproces van de diverse activiteiten alsmede de toegepaste techniek voor koeling en ventilatie. Het concept bestaat uit drie kleine fabrieken onder één dak met voldoende koel- en vriesopslag voor de diverse grondstoffen en eindproducten. Er is tevens een scheiding van de inkomende schone producten en de vuile afvalstroom. Samen met de diverse partners is Ruinerwold door een prettige samenwerking tussen alle partijen in 30 weken tijd een prachtig voedingspand rijker.

BREEAM

Naast de hoge kwaliteit van het gebouw was ook duurzaamheid een belangrijk thema. Het gebouw heeft hiervoor het BREEAM label outstanding ontvangen .