Oplevering in zicht voor ‘spicy’ nieuwbouw Koninklijke Euroma - Aan de Stegge Twello

Oplevering in zicht voor ‘spicy’ nieuwbouw Koninklijke Euroma

“Samen met Koninklijke Euroma en onze bouwpartners ontwikkelden wij het optimale nieuwbouwplan”


De afbouw van de hypermoderne productielocatie voor Koninklijke Euroma in Zwolle is in volle gang. Het pand op bedrijventerrein Hessenpoort wordt in februari opgeleverd en vormt de uitvalsbasis voor 200 medewerkers.

Meer dan bouwen

Maar liefst 26.000 m2 telt het nieuwe bedrijfspand. De nieuwbouw en testfase neemt ongeveer 15 maanden in beslag. In die tijd wordt een 3 verdiepingen hoog kantoorgebouw gerealiseerd, een geavanceerd, automatisch stellingenmagazijn van 27 meter hoog en een hypermoderne mengerij met sterilisatie, malerij en afvulafdeling voor specerijen en kruiden. Hoe bereid je een dergelijk groot project voor en hoe leid je de bouw in goede banen? Bouwen in het Oosten interviewde Evert van Beek (projectleider) en Marco van der Laan (directeur).

“Het succes van een bouwproject als dat van Koninklijke Euroma begint met een goede voorbereiding”, vertelt Marco van der Laan. “Wij proberen al bij de ondernemer aan tafel te zitten op het moment dat de eerste ideeën voor nieuwbouw of uitbreiding spelen. Het productieproces van de ondernemer is altijd leidend. Wij gaan uit van de bestaande situatie en brengen samen met de ondernemer de ultieme operationele processen in kaart. Om die processen heen ontwikkelen wij een nieuw bedrijfspand. Zo creëren wij de optimale huisvesting op maat, rekening houdend met efficiency en voorbereid op mogelijke toekomstige ontwikkelingen.”

Integrale samenwerking

“Al in het voortraject zetten we alle specialismen bij elkaar, van architect tot installateur en constructeur en uiteraard ook de opdrachtgever zelf”, vertelt Evert van Beek. “Op die manier is optimale onderlinge afstemming mogelijk en kunnen wij de opdrachtgever vooraf duidelijkheid geven over het plan, de planning en het budget. Integrale samenwerking is onze kracht.”

Lees meer over de bouw van Koninklijke Euroma in het artikel van Bouwen in het Oosten