Overeenkomst voor nieuw OK-complex Reinier de Graaf Ziekenhuis - Aan de Stegge Twello

Overeenkomst voor nieuw OK-complex Reinier de Graaf Ziekenhuis

Met Stichting Reinier de Graaf Groep hebben we een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een nieuw OK-complex. De OK’s worden gerealiseerd op de parkeergarage die we in 2016 hebben opgeleverd.

Zware constructie

Bij de ontwikkeling van de parkeergarage is destijds al rekening gehouden met eventuele uitbreiding in de toekomst. Het dak van de garage is gerealiseerd conform dusdanige gewichtseisen dat het de OK’s kan dragen. De parkeergarage zelf voldoet aan zeer zware geluids- en lichteisen waarmee overlast voor de omgeving geminimaliseerd wordt. Het OK-complex zal bestaan uit twee operatiekamers, een dagverpleging met twaalf bedden en zes stoelen voor oogingrepen.

Bouwteam

Het ontwerp van de uitbreiding is gemaakt door EGM architecten uit Dordrecht. Royal HaskoningDHV Nederland heeft als ontwerpend constructeur zitting genomen in het bouwteam. Het bouwmanagement wordt gevoerd door Stevens Van Dijck.

Gedurende de bouw wordt de parkeergarage voor een deel gesloten waardoor er tijdelijk minder parkeerplaatsen zijn. Patiënten en bezoekers kunnen op het tijdelijke parkeerterrein tegenover het voorplein van het ziekenhuis parkeren. De oplevering van de OK’s vindt plaats medio 2020, waarna het complex begin 2021 in gebruik wordt genomen.