Vernieuwde beurshal 5 RAI Amsterdam in gebruik genomen - Aan de Stegge Twello

Vernieuwde beurshal 5 RAI Amsterdam in gebruik genomen

 4.000 m2 hal opgeleverd


Bij RAI Amsterdam zijn we de afgelopen maanden aan het werk geweest met de bouw van een nieuwe beurshal. Afgelopen week nam de RAI de hal van 4.000 m2 in gebruik.

Nieuwe look

De ruimte met glazen gevel geeft het gebouw een compleet nieuw gezicht aan de kant van de Wielingenstraat. De grootste vakbeurs op het gebied van audiovisuele techniek Integrated Systems Europe (ISE) maakt deze week als eerste gebruik van de vernieuwde hal. RAI Amsterdam wil in de komende jaren haar uitstraling verbeteren door hoogwaardige faciliteiten van internationale allure te blijven bieden.

Tweede opdracht

In 2016 realiseerden we het multifunctionele parkeergebouw voor RAI Amsterdam. Na deze succesvolle samenwerking koos de RAI ervoor de beurshal ook met ons te realiseren. De vernieuwde hal 5 is ontworpen door Benthem Crouwel Architects. Zij ontwikkelden eerder voor de RAI het Elicium, het Amtrium en het parkeergebouw – moderne toevoegingen aan het complex met respect voor het werk van de oorspronkelijke RAI architect Alexander Bodon. In de vernieuwde hal zijn de karakteristieke kenmerken van Bodon’s architectuur terug te zien: vliesgevels, veel glas, ruime hallen, zichtbare dakconstructies en functionele architectuur.