Air Products - Aan de Stegge Twello

Air Products

Air Products is één van de grootste leveranciers van industriële gassen ter wereld. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf levert een uniek assortiment luchtgassen, procesgassen en speciale gassen, performance materials, apparatuur en diensten. Air Products had de wens haar kantoor- en distributieactiviteiten te centraliseren.

Bouwjaar

2015

Opdrachtgever

Air Products Nederland BV te Botlek Rotterdam

Locatie

Schalkwijkpolderweg 2, Halfweg

Architect

Witteveen + Bos te Deventer

Nieuwbouw bedrijfspand met buitenterrein

De vraag

Air Products had de wens haar kantoor- en distributieactiviteiten te centraliseren. De keuze voor Aan de Stegge Twello kwam voort uit het feilloos aansluiten op de werkzaamheden van Witteveen + Bos, het engineerend vermogen, de kennis en ervaring bij gelijksoortige projecten en de eerder verrichte werkzaamheden op PolanenPark voor PostNL.

Het resultaat

Op bedrijventerrein PolanenPark in Halfweg realiseerde Aan de Stegge Twello de nieuwbouw voor Air Products. Op het kavel werd een bedrijfspand met 1.000 m² kantoorruimte en 1.500 m² vul- en distributiecentrum gerealiseerd. Ook werd 25.000 m2 buitenterrein ingericht waar de cilinders met verschillende soorten gas staan opgesteld. Al tijdens de bouw kon Air Products 5 opslagtanks en 8 verdampingsinstallaties plaatsen op de betonvloer naast de vulhal. Deze tanks worden gebruikt voor de opslag van luchtgassen die op de locatie zelf aan de buitenlucht worden onttrokken.

1.000 m2

Kantoor

1.500 m2

Bedrijfsruimte

25.000 m2

Buitenterrein