Beekman B.V. - Aan de Stegge Twello

Beekman B.V.

Door een gezonde bedrijfsgroei werd het bestaande pand van Beekman, een groothandel in onderdelen voor huishoudelijke apparatuur, te klein en ontstond behoefte aan een nieuw pand.

Bouwjaar

2003

Opdrachtgever

Beekman B.V. te Apeldoorn

Locatie

Weegschaalstraat 15, Apeldoorn

Architect

Paul van Erken Calandt te Apeldoorn

Nieuwbouw groothandel/bedrijfsgebouw met showroom en kantoren

De vraag

Door een gezonde bedrijfsgroei werd het bestaande pand van Beekman te klein en ontstond behoefte aan een nieuw pand. Beekman had hiervoor grond gekocht op een goede locatie in Apeldoorn. Bij de nieuwbouw moest tevens de kans aangegrepen worden om de interne logistiek te verbeteren.

Het resultaat

De qua logistiek meest optimale optie bleek een compact gebouw met vier bouwlagen en twee centrale, verticale transportgangen. Door de ontwikkeling van dit compacte warehouse was er minder grond nodig dan Beekman had aangekocht. Aan de Stegge Twello kocht een deel van die extra grond, waardoor Beekman de financiering van de nieuwbouw helemaal sluitend kon krijgen.

In 2016 werd het pand door Aan de Stegge Twello uitgebreid met een 3.600 m2 bedrijfsruimte met een het AutoStore-systeem. Dit is een innovatieve opslag- en orderpicksysteem dat wordt verzorgd door robots.

4.910 m2

Bedrijfsruimte

970 m2

Werkplaats