Breustedt Chemie - Aan de Stegge Twello

Breustedt Chemie

Het oude bedrijfspand van Breustedt Chemie was door groei van het bedrijf te klein geworden en voldeed niet meer aan de eisen die aan een chemicaliënbedrijf worden gesteld. Het nieuwe gebouw van Breustedt Chemie bestaat uit een opslagruimte met expeditiezone welke is voorzien van een laadkuil en een productiedeel dat volledig is ingericht met de benodigde installaties, werkruimte en logistieke zones. Aansluitend aan beide bedrijfsonderdelen is het hoofdkantoor gerealiseerd.

Bouwjaar

2013

Opdrachtgever

Breustedt Chemie B.V.

Locatie

IJsseldijk 28 te Apeldoorn

Architect

Courage Architecten BNA te Apeldoorn

Expeditiezone, logistieke zones en 900 m² kantoorruimte

De vraag

Het oude bedrijfspand van Breustedt Chemie was door groei van het bedrijf te klein geworden en voldeed niet meer aan de eisen die aan een chemicaliënbedrijf worden gesteld. Aan de Stegge ontwikkelde in samenwerking met Hesch Support, Architectenbureau Courage en Breustedt Chemie een nieuw bedrijfsgebouw op bedrijventerrein Ecofactory te Apeldoorn.

Het resultaat

Het nieuwe gebouw van Breustedt Chemie bestaat uit een opslagruimte met expeditiezone welke is voorzien van een laadkuil en een productiedeel dat volledig is ingericht met de benodigde installaties, werkruimte en logistieke zones. Aansluitend aan beide bedrijfsonderdelen is het hoofdkantoor gerealiseerd. Deze bestaat uit 900 m² kantoorruimte verdeeld over een drietal bouwlagen. Bijzonder aan het nieuwe gebouw is dat de aanvoer van producten plaatsvindt middels een hellingbaan naar het dak van de productie. Tankauto’s rijden via een hellingbaan naar het dak van de opslaghal.

2.700 m2

Productieruimte

1.950 m2

Opslagruimte

900 m2

Kantoor

3 BOUWLAGEN

EXPEDITIEZONE

HELLINGBAAN