Devro Gendt - Aan de Stegge Twello

Devro Gendt

Devro produceert collagenen welke door de voedingsmiddelenindustrie worden afgenomen en verwerkt. Devro, destijds nog PV Industries, startte het proces voor de ontwikkeling van een nieuwe productielocatie met een aanbesteding.

Bouwjaar

2014

Opdrachtgever

PV Industries B.V. te Gendt

Locatie

Willem Alexanderstraat 9, Gendt

Architect

A.B.I. Architecten B.V. te Barneveld

Nieuwe productielocatie

De vraag

Devro startte het proces voor de ontwikkeling van een nieuwe productielocatie met een aanbesteding. Uiteindelijk koos Devro ervoor om het engineeringstraject en ontwerp gezamenlijk met Aan de Stegge Twello verder uit te werken en te realiseren. Leidend hiervoor waren de gerealiseerde referenties in de foodsector, haar meedenkend vermogen en de totaalaanpak die Aan de Stegge Twello biedt.

Het resultaat

De nieuwe productielocatie is in twee fasen gerealiseerd op de bestaande locatie. De bestaande fabriek is ten tijde van de nieuwbouw blijven staan. Na oplevering van fase 1 is de productie vanuit het bestaande pand verhuisd naar de nieuwbouw, waarna het oude bedrijfspand gesloopt kon worden. Fase 2 is gerealiseerd op locatie van het gesloopte bedrijfspand en bestaat uit expeditie, opslag en kantoorruimte. In totaal heeft Aan de Stegge Twello 444 m2 kantoor- en 1.936 m² bedrijfsruimten gerealiseerd voor Devro/PV Industries.

444 m2

Kantoor

1.936 m2

Bedrijfsruimte