DHL Express Maastricht - Aan de Stegge Twello

DHL Express Maastricht

DHL Express verzorgt internationale expreszendingen over de gehele wereld. De bouw van nieuwe vestigingen is onderdeel van een investeringsprogramma dat de groei van DHL Express in Nederland faciliteert

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

DHL International B.V. te Schiphol

Locatie

Europalaan/Engelandlaan, Beek (Maastricht Airport)

Architect

Palazzo Architecten te Duiven

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Nieuwbouw met BREEAM Outstanding keurmerk

De vraag

DHL Express wenst op Maastricht-Airport een nieuwe vestiging te bouwen voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen in de regio Limburg. De nieuwbouw vergt een investering van ruim 7 miljoen euro en maakt deel uit van een investeringsproject gericht op uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk van DHL Express. Aan de Stegge Twello kreeg opdracht voor de realisatie, na eerder vestigingen voor DHL Express te hebben gerealiseerd in Utrecht, Den Hoorn en Breda.

Het resultaat

De bouw en exploitatie zijn volgens het BREAAM-NL Outstanding keurmerk voor duurzame gebouwen uitgevoerd. Het bedrijfspand is uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en is gasloos door aansluiting op Het Groene Net waarbij restwarmte van de nabijgelegen nafta-kraker van SABIC voor verwarming zorgt. Voor DHL Express is de uitstekende ligging aan de A2 in de nabijheid van veel klanten een belangrijke aanleiding voor vestiging op Aviation Valley. Vanuit dit Service Center verzorgt DHL het sterk groeiende aantal expreszendingen voor Midden- en Zuid-Limburg.

9.000 m2

Service Center

34 st

Laad- en losdocks

Klantbeoordeling

8 4 .