DHL Express Zwolle - Aan de Stegge Twello

DHL Express Zwolle

DHL Express verzorgt internationale expreszendingen over de gehele wereld. De bouw van nieuwe vestigingen is onderdeel van een investeringsprogramma dat de groei van DHL Express in Nederland faciliteert

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

DHL International B.V. te Schiphol

Locatie

Mindenstraat 9, Zwolle

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Nieuw sorteercentrum met BREEAM Outstanding keurmerk

De vraag

DHL Express wenste op Bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle een extra vestiging te realiseren voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen. Met luchtverbindingen vanaf Schiphol staat het noorden van Nederland via dit nieuwe Service Center in directe verbinding met de rest van de wereld. Het sorteercentrum in Zwolle is de vijfde die we realiseerden voor DHL Express, na de eerdere vestigingen in Utrecht, Den Hoorn en Breda en Maastricht.

Het resultaat

Het Service Center bestaat uit een warehouse waarbinnen goederen worden gesorteerd met een automatische sorteerinstallatie. Daaraan gekoppeld zit een zogenaamde Pick Up and Delivery Finger met 30 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s in combinatie met een City Hub voor het laden en lossen van fietskoeriervoertuigen. In lijn met zijn ambitieuze milieudoelstellingen om tegen 2050 emissievrij te zijn, koos DHL ervoor om dit nieuwe Service Center te bouwen en te exploiteren volgens de hoogst geldende duurzaamheidseisen. Het gebouw is gerealiseerd volgens de BREEAM Outstanding duurzaamheidseisen en is daartoe onder andere uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom.

3.610 m2

Service Center

30 st

Laad- en losdocks

Klantbeoordeling

7 7 .

“Vertrouwde kwaliteit en uitermate klantgericht.”

Nico van Diemen, DHL International B.V.