DHL Parcel Amsterdam - Aan de Stegge Twello

DHL Parcel Amsterdam

DHL Parcel maakt een enorme groei door als de op één na grootste vervoerder in e-commerce. Daarnaast is het bedrijf marktleider in het business-to-business segment. De vestiging in Amsterdam is één van de 15 sorteercentra in Nederland, die samen met de 6 centra in België een Beneluxwijd netwerk vormen.

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

WDP Development NL N.V. te Breda

Locatie

Kaapstadweg 25, Amsterdam

Constructeur

JVZ Raadgevend Ingenieurs te Deventer

Investering met het oog op groei

De vraag

Het nieuwe sorteercentrum voor pakketten op het Atlaspark in Amsterdam neemt de plaats in van de huidige terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Deze investering van DHL is de eerste in een reeks investeringen die DHL Parcel de komende jaren zal doen in nieuwe sorteercentra en de uitbreiding van haar dienstenpakket.

Het resultaat

Duurzaamheid stond centraal bij de realisatie van het sorteercentrum. Het pand voldoet aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen. Er zijn onder meer 3.800 zonnepanelen op het dak geplaatst, die voor 80% van de benodigde elektriciteit zorgen. Daarmee wordt onder meer de energiezuinige ledverlichting van stroom voorzien en worden de elektrische bestelwagens opgeladen, de zogenaamde DHL StreetScooters. De resterende elektriciteit die benodigd is, wordt betrokken van de grote windturbines die praktisch naast het pand staan. Zon en wind uit de omgeving dus.

Vooruitstrevend

Duurzaam

Ambitieus

14.000 m2

Sorteer- en distributiecentrum

3.800 st

Zonnepanelen

Klantbeoordeling

9