Distributiecentrum Schiphol Trade Park - Aan de Stegge Twello

Distributiecentrum Schiphol Trade Park

Nieuwe duurzame ontwikkeling SEGRO en Aan de Stegge Twello

Bouwjaar

2020

Opdrachtgever

Segro Netherlands B.V. te Amsterdam

Locatie

Contour Avenue 51, Hoofddorp

Architect

Paul de Ruiter Architects te Amsterdam

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Aandacht voor duurzaamheid van vastgoed en omgeving

De vraag

SEGRO, investeerder en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, bouwt verder aan SEGRO Logistics Centre Schiphol in Hoofddorp.  Met de aanwinst van dit logistiek centrum breidt SEGRO haar toekomstbestendige portefeuille verder uit. Het gebouw sluit goed aan bij de vragen vanuit de markt, zoals een zeer centrale locatie met een optimale infrastructuur. Er is veel aandacht voor de actuele issues in de maatschappij, die de juiste aandacht krijgen door het inzetten van een duurzaam totaalconcept voor zowel het gebouw zelf, als voor de omgeving, en door aandacht voor het welzijn van het personeel.

Het logistiek centrum wordt gebouwd op Schiphol Trade Park, een ontwikkeling van SADC. Het park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn en de opzet van dit pand sluit hier goed bij aan. Wij realiseren dit warehouse van in totaal ruim 17.000 m² dat is gelegen op een zichtlocatie direct aan de A4 op Schiphol Trade Park.

Het project

Samen met SEGRO streven wij voor dit nieuwe project naar de BREEAM Excellent-status. Dit is geen einddoel, maar de basis van waaruit het duurzaam gebruik van het pand verder wordt geoptimaliseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steeds betere monitoring van de processen in en om het gebouw, zoals het verbruik van energie en gebruik van materialen (o.a. laaddeuren). Daarbij is het energiegebruik gasloos en zuinig, wordt er warmte- en koudeopslag gebruikt en er is een duurzaam lichtplan ingezet door middel van zoveel mogelijk daglicht en LED-licht.

Inmiddels verrijst het 20 meter hoge distributiecentrum in hoog tempo. Van de in totaal 17.000 m2 is inmiddels ca 9.300 m2 verhuurd aan een internationaal logistiek bedrijf. Deze unit wordt gekoeld, voorzien van een warmte-koudeopslag en voldoet aan de TAPA-A certificering. De naastgelegen logistieke ruimte van 7.850 m² is nog beschikbaar voor een tweede gebruiker. SEGRO wordt bij de verhuur van de nog beschikbare ruimte geadviseerd door 1530 Real Estate.