Koninklijke Euroma Zwolle - Aan de Stegge Twello

Koninklijke Euroma Zwolle

Al bijna 120 jaar reist Koninklijke Euroma de wereld over op zoek naar de allerbeste kruiden en specerijen. Vanuit die rijke historie biedt Euroma totaaloplossingen aan toonaangevende spelers in de internationale food business

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

Koninklijke Euroma B.V. te Wapenveld

Locatie

Ravensburgstraat, bedrijventerrein Hessenpoort Zwolle

Architect

Bessels Architekten en Ingenieurs te Twello

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Klaar voor groei in de toekomst

De vraag

Om uitbreiding mogelijk te maken is het na 70 jaar in Wapenveld tijd voor Euroma om te kiezen voor een nieuwe locatie. De huidige locatie in Wapenveld biedt onvoldoende mogelijkheden om de groei van het bedrijf te faciliteren. Zwolle is een logische keuze omdat het merendeel van de werknemers ten noorden van Wapenveld woont. Bedrijventerrein Hessenpoort is gelegen vlakbij de A28 wat een betere aan- en afvoer van producten mogelijk maakt. Met het oog op blijvende groei in de toekomst is het daarnaast mogelijk op de nieuwe locatie uitbreiding te realiseren. De nieuwbouw wordt door Euroma langjarig gehuurd van een door Aan de Stegge Twello ingebrachte eindbelegger.

Het resultaat

We realiseerden een bedrijfspand voor Euroma van maar liefst 26.000 m2. Het gebouw bevat een volledig geautomatiseerd magazijn en hypermoderne menginstallaties. Door meer capaciteit en snelheid kan Euroma nu veel meer smaakmakers leveren. In de nieuwe vestiging wordt gewerkt met de nieuwste menginstallaties voor kruiden, waarmee Euroma meegroeit met de vraag in de markt. Bij de bouw van de nieuwe productielocatie speelde duurzaamheid en energiebesparing een belangrijke rol. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield begeleidde Euroma in het traject van locatiekeuze, koop van de kavel in Zwolle en het sluiten van de huurovereenkomst.

21.000 m2

Bedrijfsruimte

5.000 m2

Kantoorruimte

29 m

Hoogte

Innovatief

Smaakvol

Duurzaam

Volautomatisch

Klantbeoordeling

8 5 .

“Perfecte timing, zeer goede samenwerking, bouwteam in een goede balans.”

Teun van Veen, Koninklijke Euroma