FrieslandCampina Riedel Ede - Aan de Stegge Twello

FrieslandCampina Riedel Ede

Drankenfabrikant Riedel is onderdeel van FrieslandCampina en gevestigd in Ede. Riedel produceert o.a. Appelsientje, Coolbest, Extran en Taksi. Riedel wenste het kantoor en productieproces uit te breiden en het logistieke proces te verbeteren.

Bouwjaar

2011

Opdrachtgever

FrieslandCampina B.V. te Amersfoort

Locatie

Frankeneng 12, Ede

Architect

Ebbens Architecten te Epe

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Renovatie bedrijfsruimte productie en uitbreiding kantoorruimte

De vraag

FrieslandCampina Riedel in Ede wenste haar kantoorruimte uit te breiden en de productieruimte te vergroten en te renoveren. Hierdoor kon het productieproces geoptimaliseerd worden en is FrieslandCampina Riedel klaar voor uitbreiding in de toekomst. Het plan werd gegund aan Aan de Stegge Twello omdat gezocht werd naar een bouwpartner waarmee het gehele traject van engineering en bouw kon worden doorlopen. Het kunnen instandhouden van de productie tijdens de bouw was daarbij van groot belang.

Het resultaat

Het bouwplan voor de uitbreiding is gezamenlijk met FrieslandCampina Riedel ontwikkeld. In de nieuwbouw zijn expeditie, ingrediƫnten/aromaruimte, opslag-/magazijnruimte, uitbreiding productie en logistiek ondergebracht. Door de aanpassingen is de capaciteit van de productie verbeterd en vergroot en is FrieslandCampina Riedel klaar voor de toekomst.

350 m2

Uitbreiding kantoor

3.500 m2

Productie/koelruimte/bedrijfsruimte/opslag op de begane grond

2.400 m2

Bedrijfsruimte op de 1e verdieping

Meedenken

Efficiƫnt

Bestaand en nieuw