Graficiënt B.V. - Aan de Stegge Twello

Graficiënt B.V.

Graficiënt was al jarenlang op zoek naar een geschikte nieuwbouwlocatie voor de uitoefening en uitbreiding van haar activiteiten. Het bestaande pand, gelegen in een woonwijk in Laren, was slecht bereikbaar voor vrachtwagens, verouderd en logistiek niet meer optimaal. Geschikte grond was in het Gooi niet beschikbaar.

Bouwjaar

2009

Opdrachtgever

Martens Holding B.V. te Laren

Locatie

Almere

Architect

Versnel & Partners Architecten en Ingenieurs te Deventer

Nieuwbouw magazijn, drukkerij en kantoorruimte

De vraag

In 2008 was het, logistiek optimaal gelegen, bedrijventerrein ‘De Stichtse Kant’ in Almere bouwrijp. Graficiënt heeft hier op een zichtlocatie de beschikking gekregen over een bouwkavel. Op dit bouwkavel is in samenwerking met Graficient, architectenburo Versnel & Partners uit Deventer en Aan de Stegge Twello een plan ontwikkeld.

Het resultaat

De uitgangspunten voor het ontwerp waren: optimale routing/logistiek, goede oriëntatie procestechniek en machinepark, strakke belijning, ingetogen, modernistisch, duurzaam, lage exploitatiekosten, goede beleggingswaarde en afdoende groei waarborgen. Met recht kunnen we zeggen dat aan al deze voorwaarden is voldaan. Het resultaat is circa. 1.400 m² magazijn, ca. 1.000 m² productie/drukkerij DTP, ca. 880 m² kantoorruimte.

880 m2

Kantoor

1.400 m2

Magazijn

1.000 m2

Productie/drukkerij