Het Vensterhuis in Zwolle - Aan de Stegge Twello

Het Vensterhuis in Zwolle

In de wijk Stadshagen in Zwolle wenste Jansen Vastgoed een appartementencomplex met 67 energieneutrale appartementen te ontwikkelen.

Bouwjaar

2015

Opdrachtgever

Jansen Vastgoed B.V. te Zwolle

Locatie

Ossenweiderhof, Zwolle

Architect

FAME Groep B.V. te Zwolle

Het Vensterhuis in Zwolle

De vraag

Aan de Stegge Twello kreeg opdracht het complex genaamd “Het Vensterhuis” te realiseren. Het Vensterhuis is gelegen naast het winkelcentrum van Stadshagen, een aantrekkelijke groeiwijk in Zwolle. Het complex wordt in zijn geheel gehuurd door Omega Zorg.

Het resultaat

Het Vensterhuis bestaat uit twee vleugels van 4 verdiepingen met appartementen waarin wonen en zorg gecombineerd wordt. Verschillende vormen van zorg worden in het complex samengebracht. Tevens zijn appartementen voor de vrije verhuur gerealiseerd. Naast de realisatie van het appartementencomplex is 25 jaar duurzame energie en 20 jaar onderhoud geleverd. Het Vensterhuis wordt middels aardwarmte verwarmd en gekoeld. Dit gebeurt middels een gesloten warmtesysteem waarvoor in totaal 15 bronnen van 150 meter diep geboord zijn. Het water komt met een constante temperatuur van 12-15 graden uit de grond waarna het door een warmtepomp opgehoogd wordt tot +/- 30 graden om vervolgens met vloerverwarming het gehele gebouw te verwarmen.

76 stuks

Energieneutrale appartementen