Huisman vd Scheur Logistiek, fase I - Aan de Stegge Twello

Huisman vd Scheur Logistiek, fase I

Door samenvoeging van transportbedrijf Henk van de Scheur en Huisman Transport is de behoefte aan aanpassing en uitbreiding van het bestaande bedrijfsgebouw ontstaan.

Bouwjaar

2011

Opdrachtgever

Transportbedrijf Van de Scheur B.V. te Apeldoorn

Locatie

IJsseldijk 8, Apeldoorn

Architect

Attika Architecten te Zutphen

Nieuw logistiek centrum

De vraag

Het bedrijfsgebouw diende omgeturnd te worden naar een warehouse. Het bedrijfsgebouw fungeerde als crossdock met een warehouse. Het crossdock heeft daarbij de functie van expeditieruimte voor het warehouse gekregen en het buitenterrein is opnieuw ingericht.

Het resultaat

Aan de Stegge Twello ontwikkelde een turnkey nieuw logistiek centrum ter grootte van ca. 7.500 m2 als uitbreiding, welke naadloos aansluit op het bestaande warehouse. Het bestaande crossdock is deels geïntegreerd in het nieuwe warehouse. Het crossdock fungeert nu als expeditieruimte en aan het warehouse zijn enkele docklevelers toegevoegd zodat de goederenstromen geoptimaliseerd kunnen worden. Het nieuwe logistiek centrum is eveneens voorzien van een royale expeditieruimte en aanvullende benodigde ruimten. Het terrein is opnieuw ingericht en de infrastructuur is uitgebreid ten behoeve van verkeersbewegingen, stalling en parkeren.

6.525 m2

Warehouse

987 m2

Crossdock