Lexro - Aan de Stegge Twello

Lexro

Lexro B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat actief is als leverancier van non-food producten. Zij verzorgt door middel van service merchandising het non-food assortiment in met name supermarkten. De oude locatie van Lexro in Weesp voldeed niet meer om een groei in de toekomst te kunnen waarborgen.

Bouwjaar

2012

Opdrachtgever

Lexro B.V. te Almere

Locatie

Koperstraat 42, Almere

Architect

Buro Duck te Deventer

Lexro

De vraag

De oude locatie van Lexro in Weesp voldeed niet meer om de groei van Lexro in de toekomst te waarborgen: de bedrijfsruimten waren te laag, de routing niet meer efficiënt, de gangpaden te breed en er werd teveel energie verbruikt. Met de nieuwe locatie in Almere is ook logistiek gezien een enorme efficiencyslag gemaakt.

Het resultaat

Op bedrijventerrein De Lage Kant in Almere Poort, in de ‘oksel’ van de A1/A6 vond Aan de Stegge Twello de juiste nieuwe locatie voor Lexro. Kenmerken van het nieuwe gebouw zijn de minimalistische architectuur, veel zichtwerk beton, staal en hout. Lexro heeft gekozen voor duurzame installaties en tevens zijn in de bouwkundige schil duurzame toepassingen doorgevoerd. De totale verbruikslast is hiermee met circa 15% per jaar verlaagd ten opzichte van de ten tijde geldende bouwbesluitnorm.

950 m2

Kantoor

6.200 m2

Bedrijfsruimte