Mercurius drukkerijen in Zaandam - Aan de Stegge Twello

Mercurius drukkerijen in Zaandam

Drukkerij Mercurius is gespecialiseerd in kleine tot middelgrote oplagen. Alles wat u op gebied van drukwerk nodig heeft kan Mercurius voor u verzorgen. Bij Mercurius bestond de behoefte meerdere bedrijfspanden in Zaandam samen te voegen in één nieuw te realiseren bedrijfspand.

Bouwjaar

2007

Opdrachtgever

Dokvast Ontwikkeling te Den Bosch/ Kunstdrukkerij Mercurius te Zaandam

Locatie

Elementenstraat 13, Amsterdam

Architect

Fkg Architecten BNA in Koog aan de Zaan

Nieuwbouw bedrijfsruimte + kantoor

De vraag

Bij Mercurius bestond de behoefte meerdere bedrijfspanden in Zaandam samen te voegen in één nieuw te realiseren bedrijfspand. Dok Vast, de investeerder van het onroerend goed, had in het programma van eisen gedefinieerd dat het pand in de toekomst ook als magazijnruimte benut kon worden. Ook het logistieke productieproces van Mercurius moest optimaal worden geïntegreerd in de bouwmassa. Mercurius wilde veel aandacht besteden aan het interieur.

Het resultaat

De samenvoeging van de bedrijfspanden heeft tot gevolg gehad dat er een van de grotere drukkerijen in Nederland is gerealiseerd. De nieuwbouw is door Aan de Stegge inclusief alle (proces) installaties opgeleverd. Door het toepassen van flexibele wanden, vloersystemen en sprinklersysteem in de productie-magazijnruimte is het flexibele karakter gewaarborgd. Aan het interieur van zowel de productie als het kantoordeel is zeer veel aandacht besteed.

1.500 m2

Kantoor

6.000 m2

Bedrijfsruimte

10.000 m2

Terreinoppervlakte