OPRA Turbines Hengelo - Aan de Stegge Twello

OPRA Turbines Hengelo

OPRA Turbines is een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verhandelen van gasturbine motoren. In Hengelo zit het hoofdkantoor gevestigd. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog kantoren in Amsterdam, Moskou en in Singapore.

Bouwjaar

2017

Opdrachtgever

OPRA Turbines te Hengelo

Locatie

Haaksbergerstraat 71, Hengelo

Architect

LKSVDD Architecten te Enschede

Constructeur

Lucassen Bouwconstructies te Hengelo

Nieuwbouw op Twentse High Tech Systems Park

De vraag

Met nieuwbouw wil OPRA Turbines investeren in groei van haar onderneming. Het Twentse High Tech Systems Park is de perfecte locatie voor een bedrijf als OPRA dat gericht is op innovatie en geavanceerde technologie. De hogedrukgasleiding waarmee het High Tech Systems Park is uitgerust stelt het bedrijf in staat lokaal haar turbines te testen en verder te ontwikkelen. Ook de samenwerking met andere technologiebedrijven wordt op deze locatie vergemakkelijkt.

Het resultaat

Het nieuwe hoofdkantoor met bedrijfsruimte voor OPRA is gerealiseerd op een perceel van 8.000 m2 op het Twentse High Tech Systems Park. De voorzijde van het bedrijfspand is uitgevoerd als een transparante kantorenstrook verdeeld over twee verdiepingen. Aansluitend is de assemblage, werk- en magazijnruimte gepositioneerd.

8.000 m2

Perceel

2.500 m2

Assemblage, werk- en magazijnruimte

1.000 m2

Kantoorruimte

Innovatief

Slim

Efficiƫnt