Parkeerdek P+R Sassenheim - Aan de Stegge Twello

Parkeerdek P+R Sassenheim

De vraag naar uitbreiding van de parkeergelegenheid kwam voort uit een enorme verhoging van de parkeerdruk sinds de opening van het station in 2011. Het aantal reizigers dat door NS verwacht was (2.000 reizigers per dag) is in werkelijkheid gegroeid naar ruim 3.500 reizigers per dag in 2015.

Bouwjaar

2017

Opdrachtgever

Gemeente Teylingen

Locatie

Wasbeeklaan, Warmond

Architect

MoederscheimMoonen Architects te Rotterdam

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

240 extra parkeerplaatsen

De vraag

Door het succes van station Sassenheim stond het parkeerterrein met 280 parkeerplaatsen dagelijks overvol. De gemeenteraad besloot tot het realiseren van 240 extra parkeerplaatsen. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betaalden mee aan het parkeerdek. Op basis van een de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de opdracht in een selectieprocedure gegund aan Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks.

Het resultaat

Doordat een tijdelijke parkeervoorziening was voorzien kon het huidige parkeerterrein geheel gesloten worden tijdens de bouw. Hierdoor was een zeer korte bouwtijd van circa 4 maanden mogelijk. Reizigers en automobilisten zijn goed geïnformeerd over de overlast en mogelijke alternatieven om te parkeren.

Comfort en veiligheid staan centraal in het ontwerp van de parkeergarage. Ook de landschappelijke inpassing heeft extra aandacht gekregen. Het parkeerdek is namelijk gesitueerd tussen het spoor en de A44; een dynamische plek, met op de achtergrond de sfeer van de Kagerplassen en de bollenvelden. Het nieuwe parkeerdek in Sassenheim biedt gratis parkeren.

Dynamisch

Toegankelijk

Flexibel

Snel

Klantbeoordeling

8