Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Aan de Stegge Twello

Parkeergarage Bisonspoor Maarssen

BISON Shopping Center in Maarssen is een winkelcentrum met ruim 90 winkels wat compleet vernieuwd en uitgebreid wordt

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

Winter Trust B.V. te Maarssen

Locatie

Bisonspoor, Maarssen

Architect

Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs te Utrecht

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

Vijflaags parkeergarage met uniek vormgegeven hoofdtrappenhuis en voetgangersbrug

De vraag

BISON Shopping Center staat voor een grootschalige kwaliteitsverbetering en uitbreiding. Om de mobiliteit, bereikbaarheid en de klanttevredenheid van alle gebruikers te borgen is een geheel nieuwe en grotere parkeergarage nodig. Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks hebben opdracht gekregen voor de turnkey realisatie van een vijflaags parkeergarage bij het winkelcentrum.

Het project

Ons eigen Parkdeck parkeersysteem, bestaande uit een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en vlakke plafonds, vormt de basis van de parkeergarage. Dit concept geeft een aangenaam en veilig gevoel aan bezoekers. Overdag komt veel licht binnen en ‘s avonds weerkaatst het licht op de vlakke plafonds, waardoor tevens aanzienlijk bespaard wordt op de verlichtingskosten.

De parkeergarage wordt voorzien van ledverlichting en maakt gebruik van natuurlijke ventilatie. De gevels worden gemaakt van een onderhoudsarm aluminium gevelmateriaal voorzien van dynamische verdraaiing. Het hoofdtrappenhuis met de voetgangersbrug springen echt in het oog. Ook over de toekomst is nagedacht. De parkeergarage wordt geschikt gemaakt om in de toekomst te kunnen voorzien van een extra dak met zonnepanelen.

5 st

Verdiepingen

1.125 st

Parkeerplaatsen

Comfortabel

Toekomstbestendig

Duurzaam

Eyecatcher