Parkeergarage Fontys Rachelsmolen Eindhoven - Aan de Stegge Twello

Parkeergarage Fontys Rachelsmolen Eindhoven

Fontys Hogescholen vernieuwt haar campus Rachelsmolen in Eindhoven. Onderdeel van het project is de realisatie van een parkeergarage aan de rand van de campus

Bouwjaar

2018

Opdrachtgever

Fontys Hogescholen te Eindhoven

Locatie

Rachelsmolen, Eindhoven

Architect

Continental Car Parks B.V. te Twello

Constructeur

JVZ Ingenieurs te Deventer

De verwachtingen overtreffen binnen het maximale budget en de gestelde bouwtijd

De vraag

De nieuwe parkeergarage bij de campus Rachelsmolen van Fontys in Eindhoven moest een minimale capaciteit hebben van 330 parkeerplaatsen, maar het liefst meer. Middels een openbare aanbestedingsprocedure met een plafondbedrag werden wij geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van de parkeervoorziening. Wij werden geselecteerd met een plan van 425 parkeerplaatsen en gebaseerd op de hoogste kwaliteit. Bij de planning van de nieuwbouw was de schoolkalender leidend, waarbij er niet gebouwd mocht worden voor de tentamens en de parkeergarage opgeleverd moest worden voor de start van het nieuwe schooljaar.

Het resultaat

De inrichting van de parkeergarage is zo efficiënt mogelijk qua routing, hellingbanen en trappenhuis. De parkeergarage is ingedeeld op basis van éénrichtingsverkeer, duidelijke gescheiden verkeerstromen en een herkenbaar strategisch geplaatst hoofdtrappenhuis. Het gevelontwerp kwam tot stand met de architect van het nieuwe onderwijsgebouw, Ector Hoogstad Architecten. De industriële uitstraling past binnen de omgeving en het doelmatige karakter van de parkeervoorziening.

3 st

Parkeerlagen

425 st

Parkeerplaatsen

Efficiënt

Passend

Functioneel

Klantbeoordeling

8 6 .