Parkeergarage Noord-Buitensingel Venlo - Aan de Stegge Twello

Parkeergarage Noord-Buitensingel Venlo

De gemeenteraad van de gemeente Venlo wenst op de locatie Blok van Gendt een parkeergarage voor 200 plaatsen te realiseren. Deze dient ter compensatie van de parkeerplaatsen die vervallen door de herinrichting van de Lage Loswal en de huidige parkeerplaats Blok van Gendt.

Bouwjaar

2020

Opdrachtgever

Gemeente Venlo

Locatie

Noord-Buitensingel, Venlo

Architect

Kern Architecten te Roermond

Duurzame parkeergarage passend bij de principes van de gemeente Venlo

De vraag

In juli 2018 werd een Europese openbare aanbesteding in de markt gezet voor de ontwikkeling en realisatie van de parkeergarage. Het perceel van de huidige parkeerplaats aan de Noord-Buitensingel werd daarbij verkocht onder voorwaarde dat de inschrijver voor eigen rekening en risico de parkeergarage zou realiseren en exploiteren. Gezamenlijk met Holland Immo Group presenteerden we een plan waarbij de meeste opbrengst voor de locatie tot stand werd gebracht. Samen met Kern Architecten (ontwerp) en Q-park (exploitatie) werken we het plan voor de parkeergarage met 200 plaatsen aan de Noord-Buitensingel verder uit.

Het project

Venlo is één van de meest duurzame gemeenten van Nederland. Zo heeft de regio het hoogste aantal bedrijven met cradle-to-cradle gecertificeerde producten ter wereld, heeft het de grootste groene gevel van Europa en is het stadskantoor ontworpen en gebouwd volgens het cradle to cradle principe. Duurzaamheid is daarom een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van de parkeergarage. Er wordt bouwmateriaal toegepast dat grotendeels opnieuw te gebruiken is. Door de parkeergarage daarnaast energiezuinig te ontwikkelen wordt een circulaire parkeergarage gerealiseerd passend bij de principes van de gemeente Venlo.